ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
PLAYTIVITY
PLAYTIVITY

Creative learning

Συχνά ακούμε ότι τα παιδιά βαριούνται να πηγαίνουν σε Μουσεία. Αν επισκεφτείτε Μουσεία που είναι αποκλειστικά για εκείνα , ίσως αλλάξετε γνώμη. Εμείς ως Playtivity σας παραθέτουμε μια λίστα με τα αγαπημένα μας Μουσεία:

ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΦΗΣ

Το Μουσείο αφής είναι από τα λίγα Μουσεία του είδους στον κόσμο. Η ιδιαιτερότητά του έγκειται ότι τα παιδιά έχουν την δυνατότητα να αγγίζουν τα εκθέματα, τα οποία είναι πιστά αντίγραφα των πρωτότυπων που εκτίθενται  σε άλλα Μουσεία της χώρας και του εξωτρικού. Μέσα από αυτήν την διαδικασία τα παιδιά ευαισθητοποιούνται σε θέματα που αφορούν τα άτομα με προβλήματα όρασης.

Διεύθυνση

Δοϊράνης 198
Καλλιθέα, 176 73

Τηλ.: (+30210) 941 5222
Fax: (+30210) 941 5271
mail info:@fte.org.gr

ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ

Το Μουσείο των Ηρακλειδών, ένα μικρό θαύμα της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, όπως έχει χαρακτηριστεί από τη δημοσιογραφική οικογένεια, παράγει πολιτισμό πρωτοπορώντας για 15 χρόνια. Από το άνοιγμά του, το 2004, με τη φιλοξενία των συλλογών των ιδρυτών του μέχρι και σήμερα, βρίσκεται συνεχώς στην πρώτη γραμμή στο χώρο των Μουσείων και του Πολιτισμού. 

Το Μουσείο των Ηρακλειδών στεγάζεται σε δύο θαυμάσια νεοκλασικά διατηρητέα κτήρια, παραδειγματικά ανακαινισμένα και διαμορφωμένα ώστε να φιλοξενούν εκθέσεις. Το ένα, στον αριθμό 37 της Αποστόλου Παύλου, με πρόσοψη σε έναν από τους πλέον πολυσύχναστους πεζόδρομους των Αθηνών, αυτόν που συνδέει την Αρχαία Αγορά και το Θησείο με το Ηρώδειο και την Ακρόπολη. Το δεύτερο, στην οδό Ηρακλειδών 16, αγαπημένο στέκι των Αθηναίων. 

Το Μουσείο των Ηρακλειδών δέχεται περισσότερους από 20.000 επισκέπτες κατ’ έτος, έχει 20.000 και πλέον ακόλουθους στα κοινωνικά δίκτυα και πολύ συχνή παρουσία στα ΜΜΕ. 

Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, περί τους 16.000 μαθητές επισκέπτονται το Μουσείο και παρακολουθούν τα εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας εκπαιδευτικά του προγράμματα.

Διεύθυνση

Ηρακλειδών 16

Θησείο, 11851

Τηλ: 2103461981

Email: info@herakleidon.gr

ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΩΝ

Το Μουσείο Πειραμάτων, εδώ και 14 χρόνια στηρίζει την προβολή και την πληροφορία θετικών επιστημών σε μαθητές και σχολεία με 2 κτήρια μέχρι στιγμής να στεγάζουν άρτια εξοπλισμένα εργαστήρια και εκθεσιακούς χώρους, 12 κινητά προγράμματα εργαστηρίων κάθε μήνα σε όλη την Ελλάδα 3 science camps στις αργίες από το σχολείο και 5 science party κάθε Σαββατοκύριακο για παιδιά και γονείς.

Διεύθυνση

Μουσείο Πειραμάτων Αγ. Δημητρίου

Θάλειας 3

Άγιος Δημήτριος 17343

Τηλ: 2109761030

EMail: info@mouseiopeiramaton.gr

Μουσείο Πειραμάτων Καισαριανής

Συβρισσαρίου 6

Καισαριανή 16121

 τηλ: 210-7210105, 210-7610038 

Email: info@mouseiopeiramaton.gr

ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΜΠΕΝΑΚΗ

Το Moυσείο Μπενάκη Παιχνιδιών με πυρήνα την συλλογή της Μαρίας Αργυριάδη, που συγκαταλέγεται στις δέκα καλύτερες της Ευρώπης, παρουσιάζει παιχνίδια, βιβλία, έντυπα, ρουχισμό και αντικείμενα της παιδικής ηλικίας από όλον τον κόσμο. Το μουσείο εγκαινιάστηκε στις 21 Οκτωβρίου 2017.

Διεύθυνση

Λεωφ. Ποσειδώνος 14 & Τρίτωνος 1,

175 61 Παλαιό Φάληρο

Τηλ.:212 6875280

Email: toy-museum@benaki.gr

ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥΣ

Ένα μοναδικό, διαδραστικό μουσείο αφιερωμένο στα συναισθήματα! Χρησιμοποιεί τις εκθέσεις του, το παιχνίδι και το παραμύθι για να ενθαρρύνει τα παιδιά και τους εφήβους να γνωρίσουν τον εαυτό τους καλύτερα και να κατανοήσουν τον εσωτερικό κόσμο των συναισθημάτων. Ταυτόχρονα ευαισθητοποιεί και υποστηρίζει τους ενήλικες σε θέματα που αφορούν τη συναισθηματική ανάπτυξη.

Ιδρύθηκε το 2006, είναι μέλος του HOI «Hands On International» Διεθνούς Συμβουλίου Παιδικών Μουσείων και του Δικτύου Μουσείων και Πολιτιστικών Φορέων Αθηνών.

Τα συναισθήματα αποτελούν την εσωτερική πυξίδα που μας καθοδηγεί στη ζωή μας. Μας βοηθάνε να επεξεργαζόμαστε τα ερεθίσματα, τις καταστάσεις, τα γεγονότα από το περιβάλλον μας, να κατανοούμε τον εαυτό μας, τον κόσμο γύρω μας και να βρίσκουμε το δικό μας νόημα στη ζωή.

Όλες οι δραστηριότητες του μουσείου βασίζονται στην αναγνώριση της ανεκτίμητης αξίας που έχει η συναισθηματική καλλιέργεια του ανθρώπου για την εξέλιξη του.

Ενθαρρύνοντας τα παιδιά και τους εφήβους να γνωρίσουν τον εαυτό τους και να κατανοήσουν τον κόσμο των συναισθημάτων τους βοηθάμε να αναπτυχθούν σε δημιουργικούς και ευτυχισμένους ενήλικες με θέληση για τη ζωή και τις προκλήσεις της.

Διεύθυνση

Καρατζά 7 & Τσάμη Καρατάσου 56,

117 41 Φιλοπάππου, Αθήνα

Τηλ: 210 92 18 329

Email: info@mce.ge

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

 Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο είναι ένα μη κερδοσκοπικό Σωματείο κοινωφελούς χαρακτήρα με εκπαιδευτικό και πολιτιστικό σκοπό. Ιδρύθηκε το 1987 από μια ομάδα νέων επιστημόνων με πρωτοβουλία της Σοφίας Ρωκ -Μελά. Σκοπός του Σωματείου “Ελληνικό Παιδικό Μουσείο” είναι να βοηθήσει τα παιδιά, από τη προσχολική τους ηλικία, να αναπτύξουν όλο τους το δυναμικό, ώστε να γίνουν πολίτες, οι οποίοι με σεβασμό για την ατομικότητά τους θα αποκτήσουν κοινωνική συνείδηση και την αίσθηση της ανάγκης να συμβάλλουν στη κοινότητα που ζουν. Ο σκοπός απευθύνεται σε όλα τα παιδιά χωρίς εξαίρεση, στις οικογένειες, στη σχολική κοινότητα και σε όσους ενδιαφέρονται για την πολύπλευρη ανάπτυξη των παιδιών ή σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με αυτά.

Διεύθυνση
Κτίριο Ωδείου Αθηνών 
Βασ. Γεωργίου Β’ 17-19 & Ρηγίλλης
10675 Αθήνα
Τηλ : (1) 2103312995
Τηλ : (2) 2103246536

Email: info@hcm.gr

ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης είναι ένα πρωτοποριακό Μουσείο, από τα ελάχιστα στον κόσμο που εκθέτουν έργα ζωγραφικής και κατασκευές παιδιών 5 έως 14 ετών.

Μαθαίνοντας, μέσω της Τέχνης, το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης ακολουθεί το αρχικό του όραμα. Σκοπός του Μουσείου είναι η ανάδειξη της μοναδικότητας της Παιδικής Τέχνης..

Απευθύνεται στα παιδιά και στους ενήλικες, γονείς, εκπαιδευτικούς, καλλιτέχνες και επιστήμονες. Οι συλλογές του Μουσείου περιλαμβάνουν 7.000 έργα ζωγραφικής και κατασκευές παιδιών, που εμπλουτίζονται κάθε χρόνο.

Διεύθυνση

Kόδρου 9,

Πλάκα, 105 58
Tηλ: 210 3312 621 & 210 33 12 750

Email: contact@childrenartmuseum.gr

ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΛΑΙΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΛΟΓΙΑΣ

Το Μουσείο Παλαιοντολογίας και Γεωλογίας ανήκει και στεγάζεται στο Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος. Διαθέτει πλούσιες συλλογές σπονδυλωτών και ασπόνδυλων ζώων, φυτικών απολιθωμάτων και άλλων παλαιοντολογικών ευρημάτων και γεωλογικών δειγμάτων, από τη χώρα μας και το εξωτερικό, οι οποίες διαρκώς εμπλουτίζονται. Διεξάγει επιστημονικές έρευνες και ανασκαφές σε όλη την επικράτεια. Είναι ανοικτό σε ημερήσια βάση στα σχολεία και το κοινό για οργανωμένες ξεναγήσεις.

Διεύθυνση

Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος, Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, 15784, Αθήνα

Τηλ: 210 7274086

Email: paleo-museum@geol.uoa.gr

ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΡΥΚΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΤΡΟΛΟΓΙΑΣ

Σήμερα το Μουσείο καταλαμβάνει ανεξάρτητο χώρο 1100 m2 μέσα στο κτιριακό συγκρότημα του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος. Οι συλλογές εκτίθενται στις τρεις αίθουσες, ενώ η τέταρτη είναι αίθουσα οπτικοακουστικών μέσων και διαλέξεων. Το Μουσείο διαθέτει επίσης χώρους εργαστηρίων, γραφείων και αποθηκών, οι οποίοι δεν είναι προσπελάσιμοι στο κοινό.

Στην πρώτη αίθουσα παρουσιάζονται δείγματα ορυκτών υψηλής αισθητικής, μερικά από τα οποία συγκαταλέγονται στα καλύτερα του κάθε είδους, που είναι τοποθετημένα σε επτά σύγχρονες κρυστάλλινες αυτόφωτες προθήκες,.

Η δεύτερη αίθουσα έχει κυρίως διδακτικό χαρακτήρα. Σε τρεις εντοιχισμένες προθήκες παρουσιάζονται δείγματα και επεξηγηματικά κείμενα για την κατανόηση της έννοιας των ορυκτών, των πετρωμάτων, των μεταλλευμάτων και των βιομηχανικών ορυκτών. Στην ειδική προθήκη που είναι αφιερωμένη στους μετεωρίτες, εκτίθεται δείγμα σιδηρομετεωρίτη από την Αργεντινή.

Διεύθυνση

Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος, Πανεπιστημιούπολη, Ζωγράφου, ΤΚ:15784

Τηλ.: 2107274180

Email: mineralmuseum@geol.uoa.gr

ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ

Το Μουσείο Ακρόπολης υποστηρίζει την ανεξάρτητη επίσκεψη με τη δωρεάν διάθεση σακιδίων, καθώς και φυλλαδίων εξερεύνησης για οικογένειες με μικρά παιδιά. Η οικογένεια έχει τη δυνατότητα μιας γρήγορης και απλής περιήγησης με το παιδί χρησιμοποιώντας ένα από τα φυλλάδια εξερεύνησης ή μιας μεγαλύτερης σε διάρκεια και πιο σύνθετης χρησιμοποιώντας ένα από τα δανειστικά σακίδια, τα οποία περιλαμβάνουν επιπλέον και παιχνίδια. Το υλικό αυτό έχει δημιουργηθεί σε συνεργασία με τον Τομέα Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης της Υπηρεσίας Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης.

Τα Δανειστικά σακίδια περιέχουν διάφορα παιχνίδια και δραστηριότητες με βάση τα εκθέματα που υποστηρίζονται από πολύχρωμες, σχεδιασμένες για παιδιά εικόνες εκθεμάτων. Οι δραστηριότητες του σακιδίου προϋποθέτουν τη συνεργασία όλων των μελών της οικογένειας για την επίλυση των προκλήσεών του.

Οι Εξερευνήσεις για παιδιά και γονείς αφορούν θεματικές δραστηριότητες που προσανατολίζουν τις οικογένειες σε ένα «μονοπάτι» εκθεμάτων στις αίθουσες του Μουσείου. Απαιτούν λιγότερο χρόνο και προσπάθεια από τη δράση με το σακίδιο αλλά εξακολουθούν να προσφέρουν μια δομημένη δραστηριότητα που μετατρέπει τη μουσειακή επίσκεψη σε διασκεδαστική δράση.

Διεύθυνση

Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15,
11742 Αθήνα
Τηλ.: 210 9000900

Email: info@theacropolismuseum.gr 

ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ

Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες του Μουσείου συμβάλλουν στην έγκυρη γνώση και στη διαμόρφωση περιβαλλοντικής συνείδησης. Απευθύνονται στους μαθητές, στους φοιτητές, στους εκπαιδευτικούς, καθώς και στο ευρύ κοινό. Ήδη από το 1974 ομάδες μαθητών από όλη την Ελλάδα επισκέπτονται το Μουσείο και ξεναγούνται στους εκθεσιακούς του χώρους.

Εκτός από τις παρουσιάσεις των χώρων, που απευθύνονται σε οργανωμένες ομάδες επισκεπτών, το Εκπαιδευτικό Τμήμα είναι ανοιχτό για συνεργασία με εκπαιδευτικούς, φοιτητές, εθελοντές, μουσειοπαιδαγωγούς και εμψυχωτές για την υλοποίηση προγραμμάτων, εργασιών και παιδικών εργαστηρίων, που σχετίζονται με το αντικείμενο του Μουσείου και έχουν σκοπό:

– την εξοικείωση με το φυσικό περιβάλλον,
– την κατανόηση των σχέσεων αλληλεξάρτησης που αναπτύσσονται σ’ αυτό,
– την ευαισθητοποίηση του κοινού στους κινδύνους που διατρέχει το φυσικό περιβάλλον σήμερα και
– την ενεργοποίηση στην κατεύθυνση της διαφύλαξής του.

Διεύθυνση

Λεβίδου 13 και Όθωνος 100

Κηφισιά 145 62

Τηλ: 2108015870

Email: goul@gnhm.gr

ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΑΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Ο νεότερος ελληνικός πολιτισμός προβάλλεται σφαιρικά, μέσα από μια ερμηνευτική προσέγγιση της υλικής και της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς. Τα αντικείμενα της λαϊκής τέχνης γίνονται η αφορμή και το μέσον για να αναδειχθούν ο τρόπος της ζωής, οι αντιλήψεις και τα αισθητικά πρότυπα, η τεχνογνωσία και η τέχνη των ανθρώπων του πρόσφατου παρελθόντος, αυτά που καθόρισαν την ταυτότητα του παρόντος και προοικονομούν, ώς ένα βαθμό, το μέλλον.

Με αντικείμενα που χρονολογούνται από τα μέσα του 18ου αιώνα έως τη δεκαετία του 1970, διαδραστικές ψηφιακές εφαρμογές, πολυμέσα και ποικίλο εποπτικό υλικό, το νέο Μουσείο θα είναι ένα σύγχρονο μουσείο, όπου κυριαρχούν οι αρχές της βιωματικής προσέγγισης, της ψυχαγωγικής εκπαίδευσης και της ανανεωσιμότητας. Εκτός της μόνιμης έκθεσης, θα υπάρχει χώρος εκπαιδευτικών προγραμμάτων, χώροι περιοδικών εκθέσεων και εκδηλώσεων, υπαίθριο θέατρο, καφετέρια και πωλητήριο.

Διεύθυνση

Θέσπιδος 8,

105 58, Αθήνα

Τηλ.210 3245957,

Email: tt.melt@culture.gr

TAKIS FOUNDATION

Σκοπός του Ιδρύματος είναι η προώθηση της γνώσης και της εκτίμησης των εικαστικών τεχνών στο ευρύ κοινό, καθώς και η παροχή υπηρεσιών, χώρων και προγραμμάτων υποστήριξης της εκπαίδευσης και της σύγχρονης τέχνης.

Διεύθυνση

Τέρμα Δερβενακίων

134 51 Γερόβουνο , Αθήνα

Τηλ: 2102313410

Email: contacttakisfoundation.gr

ΜΟΥΣΕΙΟ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΩΝ

Και της οφθαλμαπάτης θα προσθέσουμε γιατί όλη αυτή η ιδέα στηρίζεται σε κατασκευές και «κόλπα» που στόχο έχουν να σε εντυπωσιάσουν και να τρελάνουν τις αισθήσεις σου, αλλά και να σε ενημερώσουν για θέματα οπτικής, αντίληψης και εγκεφάλου. Δοκιμάστε με τα παιδιά σας την Περιστρεφόμενη Σήραγγα (σ.σ. σαν να περπατάς σε κύλινδρο που γυρίζει) το Δωμάτιο του Απείρου (σ.σ. όπου απελευθερώνεσαι από τους νόμους της βαρύτητας) εκπαιδευτικά παζλ, ολογράμματα, και πλήθος άλλων παιχνιδιών που θα σας βγάλουν από τη ρουτίνα, θα σας ψυχαγωγήσουν και θα σας προσφέρουν την ευκαιρία να φωτογραφήσετε τις πιο πρωτότυπες πόζες! Α, ναι η φωτογραφική μηχανή ή το κινητό είναι απαραίτητα!

Διεύθυνση

Ερμου 119

Μοναστηράκι 105 55

Τηλ: 2102201610\

Email: museumofillusions.gr

ΣΠΑΘΑΡΕΙΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Η δημιουργία του Σπαθάρειου Μουσείου είναι το αποτέλεσμα μιας μακροχρόνιας και επίπονης προσπάθειας του διάσημου καλλιτέχνη Ευγένιου Σπαθάρη και της δυνατής θέλησης του Δήμου Αμαρουσίου που συνετέλεσαν στην πραγματοποίηση ενός κοινού τους ονείρου: Ο Καραγκιόζης να αποκτήσει ένα μόνιμο στέκι.

Το 1991 ιδρύεται επίσημα το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου με την επωνυμία Σπαθάρειο Μουσείο θεάτρου Σκιών Δήμου Αμαρουσίου ενώ συγχρόνως συνίσταται το Διοικητικό ΣυμΒούλιο και τον Μάϊο του 1993 διοργανώνεται η πρώτη ημερίδα Ελληνικού θεάτρου Σκιών.

Διεύθυνση

Μεσογείων και Βόρειου Ηπείρου 27

Μαρούσι 151 25

Τηλ: 2108022360

Email: info@karagiozismuseum.gr

ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

Το νέο Σιδηροδρομικό Μουσείο στον Πειραιά, εκεί όπου εκτίθενται ιστορικά βαγόνια, σπάνιο αρχειακό υλικό, στολές και φωτογραφίες από την καθημερινότητα των σιδηροδρομικών, ρολόγια, τηλεγραφικές και τηλεφωνικές μηχανές, πίνακες με τα δρομολόγια και όργανα που χρησιμοποιούσαν οι ιστορικές ατμάμαξες βρίσκεται στο παλιό μηχανοστάσιο του Πειραιά, στο ιστορικό κτήριο της Ροτόντας και εκεί που φέτος γιορτάζονται και τα 150 χρόνια ελληνικού σιδηρόδρομου.

Διεύθυνση

Υμμητου 43

Πειραιάς 185 40

Τηλ: 2105297826

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΩΤΑΕΡΙΟΥ

Για 130 χρόνια παρείχε ενέργεια και φωτισμό στην πρωτεύουσα, ενώ μέχρι σήμερα είναι το μοναδικό στην Ευρώπη που διατηρεί το σύνολο του μηχανολογικού του εξοπλισμού ατόφιο και αυτό από μόνο του είναι ένας λόγος που μαθητές μαζί με καθηγητές και γονείς το επισκέπτονται καθημερινά για να θαυμάσουν όλη αυτή την ιστορία, να αγγίξουν τα παλιά μηχανήματα, να γνωρίσουν τις συνθήκες εργασίας και ζωής στο εργοστάσιο και στην ευρύτερη περιοχή του Γκαζιού. Και το ίδιο το Μουσείο όμως δεν επαναπαύεται στις δάφνες του παρελθόντος. Με ισχυρή ομάδα υπευθύνων και όραμα να προβάλλουν πολιτιστικά αυτό το σημαντικό κομμάτι της βιομηχανικής μας ιστορίας, προβαίνουν σε ετήσια βάση σε προγράμματα και δράσεις – εικαστικά εργαστήρια, bazaar, εργαστήρια ρομποτικής και λοιπών επιστημών, ξεναγήσεις στους 13 χώρους του μουσείου, συναυλίες και φεστιβάλ μουσικής – καθιστώντας το ένα «φάρο» πολιτισμού, αναπόσπαστο μέρος της σύγχρονης πόλης και μία απίστευτη μουσειακή εμπειρία.

Διεύθυνση

Πειραιώς 100

Γκάζι ( Τεχνόπολη) 118 54

Τηλ: 2130109325

Email: gasmuseum@athens-technopolis.gr

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, για την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και για την ανάλυση της κίνησης μας. Μοιραζόμαστε επίσης πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του ιστότοπού σας με τους συνεργάτες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις διαφημίσεις και τα αναλυτικά στοιχεία. View more
Cookies settings
ΑΠΟΔΟΧΗ
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ COOKIES 1.Τι είναι τα cookies; Χρησιμοποιούμε cookies για τη συλλογή πληροφοριών. Ένα cookie είναι ένα μικρό αρχείο κειμένου που αποστέλλεται από έναν ιστότοπο και αποθηκεύεται στον υπολογιστή σας από το πρόγραμμα περιήγησης, ενώ πλοηγείστε στο Διαδίκτυο. Εφόσον χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες μας, συναινείτε με τη χρήση των cookies. Τα cookies μας βοηθούν να θυμόμαστε ποιοι είστε και άλλες πληροφορίες σχετικά με τις επισκέψεις σας. Τα cookies είναι απαραίτητα για την αποτελεσματική λειτουργία της ιστοσελίδας μας και για να σας βοηθήσουμε στην ηλεκτρονική σας αγορά. 2.Τι είδους cookies χρησιμοποιούμε και για ποιο σκοπό; Χρησιμοποιούμε αναγκαία first – party cookies (όπως session, permanent και traffic log cookies). Αυτά τα cookies συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με την περιήγηση και την αγοραστική σας συμπεριφορά όταν αποκτάτε πρόσβαση σε αυτήν την ιστοσελίδα μέσω του υπολογιστή σας ή άλλης συσκευής. Οι πληροφορίες που συλλέγονται σχετίζονται με τις σελίδες που είδατε, τα αγαπημένα προϊόντα ή τα προϊόντα που αγοράσατε και την πλοήγησή σας στην ιστοσελίδα μας. Εκτός από τα first – party cookies, χρησιμοποιούμε και cookies τρίτων μερών (third – party cookies) για τη συλλογή στατιστικών στοιχείων και δεδομένων των χρηστών, σε αθροιστική και μεμονωμένη μορφή, μέσω εργαλείων ανάλυσης για να βελτιστοποιήσουμε την ιστοσελίδας μας και να σας παρουσιάσουμε σχετικό προωθητικό υλικό. 3.Ποια προσωπικά δεδομένα καταγράφουν τα cookies; Cookie ID Την διεύθυνση IP Το ιστορικό περιήγησης Την αγοραστική συμπεριφορά Σε περίπτωση που έχετε λογαριασμό, μπορούμε επίσης να συνδέσουμε το cookie ID σας με τα προσωπικά δεδομένα που μας υποβάλατε κατά τη δημιουργία του λογαριασμού σας 4.Πόσο καιρό αποθηκεύουμε τα προσωπικά σας δεδομένα; Δεν διατηρούμε τα δεδομένα σας περισσότερο από όσο είναι απαραίτητο για τους σκοπούς που καθορίζονται στην παρούσα Πολιτική. Τα δεδομένα που καταγράφονται από τα first – party cookies κρατούνται μόνο για 30 ημέρες. Επιπλέον, τα δεδομένα από τα third – party cookies διατηρούνται για 26 μήνες. 5.Ποιος έχει πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα; Τα δεδομένα που διαβιβάζονται σε τρίτους (όπως το Google Analytics) χρησιμοποιούνται μόνο για την παροχή των παραπάνω υπηρεσιών και για τη συλλογή στατιστικών στοιχείων μέσω εργαλείων ανάλυσης για να βελτιστοποιήσουμε την ιστοσελίδας μας και να σας παρουσιάσουμε σχετικό προωθητικό υλικό. 6.Ποιο είναι το νομικό υπόβαθρο για τη χρήση των cookies; Η χρήση των cookies βασίζετε μόνο στη ξεκάθαρη συγκατάθεσή σας. Έχετε το δικαίωμα να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας ανά πάσα στιγμή. Λάβετε υπόψη ότι εάν ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας, δεν θα μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε συγκεκριμένες περιοχές ή λειτουργίες της ιστοσελίδας μας. 7.Πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε τα cookies; Μπορείτε εύκολα να απενεργοποιήσετε τα cookies χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα περιήγησής σας. Αν θέλετε να διαχειριστείτε και να διαγράψετε τα cookies, ανατρέξτε για οδηγίες στην ενότητα «βοήθεια» και «υποστήριξη» στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Μπορείτε να επιλέξετε την απενεργοποίηση των cookies ή τη λήψη ειδοποίησης κάθε φορά που αποστέλλεται ένα νέο cookie στον υπολογιστή σας. Λάβετε υπόψη ότι με τη διαγραφή των cookies ή την απενεργοποίηση των μελλοντικών cookies μπορεί να μην έχετε πρόσβαση σε συγκεκριμένες περιοχές ή λειτουργίες της ιστοσελίδας μας.
Save settings
Cookies settings